torsdag 19 augusti 2010

Filmdag

Idag har vi haft en fantastisk dag med film. Annika var vår inspirerande och kunniga kursledare. Hon gav oss en tillbakablick i filmens historia, vinster med film i undervisningen, förarbete, storyboard, bildstorlekar, lathund för egen film m.m. Därefter fick vi själva arbeta med att göra en storyboard och filma. Vårt Arbetslag kastade oss in i uppgiften med en gång och när vi var klara med storyboarden så gick vi ut till olika platser och filmade filmade filmade.........Det var bara så roligt. Många skratt blev det. Vi hade knappt tid till att äta , för det var så roligt.
Sedan fick vi jobba i Imovie. Ett roligt program. Det var inte lätt att redigera filmen, svårt att välja vilka sekvenser som skulle med. Innan vi avslutade dagen fick vi se varandras filmer.
Tänk att få ha så roligt på jobbet. Jag förstår de elever som älskar film. Ett mycket bra kommunikationsmedel där alla kan få ha en roll . Det var som Annika berättade för oss att film ger glädje, det finns en roll för alla, kommunikation, samarbete, utvecklar skrivandet och eleverna förstår begreppet " en röd tråd " .
Tack Annika för en rolig och lärorik dag!!!!!!!!! :)

1 kommentar: