tisdag 16 mars 2010

I eftertankens kölvatten...

Efter gårdagen då det bloggades friskt i arbetslaget, har vi fått ungefär 1000 nya tankar och funderingar. Vi funderar över hur vi skall få bloggen levande, och inte till något som glöms bort och städas undan.

Hur peppar vi varandra och hur kan bloggen sätta ord på våra tankar?

Några är vana bloggare några ovana, hur kan vi mötas och dela samma plattform?

5 kommentarer:

  1. Christina L (IT-pedagog)16 mars 2010 kl. 15:27

    Det kanske är just det att ni är olika som kommer att göra att ni får ut mycket av bloggen tillsammans? Och att ni själva går in på de bloggar som kommentarsskrivarna länkar till i sina kommentarer. Hittar andra, kommenterar på deras bloggar och hämtar inspiration till ert eget arbete? En fundering bara.

    SvaraRadera
  2. Så duktiga ni har varit! Skapat blogg, filmat och reflekterat! Men jag saknar att jag inte kan skriva kommentarer till er alla på en gång! Eller kan jag det?
    Ann-Sofi

    SvaraRadera
  3. Christina: Man kan ju hopas att det är så :) Men visst är det roligt att surfa in på de andras sidor och titta på vad de arbetar med och vad de tycker om olika frågor, det är liksom en del av tjusningen med att blogga tycker jag.

    Ann-Sofi: Nej, jag tror inte att du kan kommentera till alla samtidigt. Det är om vi skaffar någon gemensam presentation, där du skulle kunna kommentera kanske? Annars kommer ju inläggen att vara ganska olika, eftersom vi förmodligen funderar över olika saker :) Vi är nyfikna på rektorsbloggen :)

    SvaraRadera
  4. Härlig läsning!
    Man får en hissnande känsla och inser att vi med gemensamma krafter tar lärandet och skolan in en ny tid!
    Rektorsbloggen kommer!
    Rektorerna tillsammans med mig har en egen facebook-grupp där vi diskuterar lärande och visioner. Tanken är att vi skall utmana varandra. Själv har jag startat en egen blogg härom dagen om tänker dela med mig av utvecklingen och mina tankar ur mitt perspektiv. Lite trevande kommer det dock att vara nu i början:-)
    Grundskolechefen

    SvaraRadera
  5. Karlsson: Visst är det spännande! Framförallt känns det så roligt med en kommun som är med när det händer. Det finns så många drivande och engagerade och tillsammans kan vi nog skapa mängder med nya läromiljöer! Bloggen är ju ett sätt att knyta kontakter med andra lärare som delar samma visioner, liksom våra nätverk! Jag har också startat en egen privat blogg, men som sagt...lite trevande till en början :) Många bäckar små...

    SvaraRadera